Thursday, March 17, 2011

cari

"kita takkan mencari & merindui selagi kita tak kehilangannya"

walla~ sejak akhir2 ni ahli persatuan di pesbuk acap kali melaung2kan ayat2 sama tapi tak serupa (rujuk ayat di atas). mengapakah? mahu menggapai bintang di siang hari, bila malam menjelma pandangan kabur tahap maksima. begitukah?

"kita takkan mencari & merindui selagi kita tak kehilangannya"

semula.

"kita takkan mencari & merindui selagi kita tak kehilangannya"

bila aku baca ayat ni, aku teringatkan game burung marah tu. bila masa burung kuning semua dah mampus merodok haiwan sepatutnya pink tu, aku mencari & rindu burung tu. sama juga burung biru. kecik tapi banyak.hoho.
"setiap apa yang hadir dihadapan kita, jarang sekali untuk kita menghargainya. sebaliknya apabila ia hilang dan pergi jauh meninggalkan kita, mulalah terbit rasa sayang & rindu serta merasa bertapa ruginya kerna melepaskan ia pergi. hargailah peluang yang telah dikurniakan, kerana apabila peluang itu pergi dan hilang dari kita, mungkin takkan ada peluang kedua buat kita"

ayat bunga2 gitu. itu lah. bila ada depan mata, buat2 tak nampak. bila dah tak ada depan mata main kirim2 salam lah pulak. kirimlah duit ke... baru maju. tak nak nombor akaun?


'sometimes i regret almost my whole life'

10 comments:

MATAHARI said...

me too,


sentiasa menyesal.

ch0mbi said...

Allah takkan menguji hambaNya itu jika Allah tahu bahawa hambaNya tidak mampu tempuhinya,

:)

ghost writer said...

aku harap ego ku lebih kuat meski aku juga begitu.biar aku bertahan untuk tidak merayu peluang keduaku.

tetap juga tidak sama meskipun berjaya temui semula.

Imran nyambek said...

(T_T)

The Spiral Eyes said...

masa lalu usah dikenang

Frodo Baggins said...

keh3x bunga2 chombi??
mari tebas rumpat
nanti berbunga lalang


>>___<<

p/s: jgn nanti setiap pagi
bangun dgn penyesalan tp x buat apa2
diam atau bergerak? pilihlah ...
wooohaaaaa!

THE LEKAT LEKIT STORY said...

adat manusia.. didepan mata permata pun nampak mcm kaca.. bila takde kaca tu umpama nyawa..

BE BARU BUKTI HEARTBEAT BUKAN SAINGAN NUFFNANG

MATAHARI said...

Kami daripada.....
Universiti Malaya (UM), Kuala Lumpur
Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Selangor
Universiti Putra Malaysia (UPM), Selangor
Universiti Sains Malaysia (USM), Pulau Pinang
Universiti Teknologi Malaysia(UTM), Johor
Universiti Malaysia Pahang (UMP), Pahang (dulu KUKTEM)
Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM), Kuala Lumpur
Universiti Utara Malaysia (UUM), Kedah
Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS), Sarawak
Universiti Malaysia Sabah (UMS), Sabah
Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI), Perak
Universiti Sains Islam Malaysia (USIM), Negeri Sembilan (dulu KUIM)
Universiti Teknologi MARA (UiTM), Selangor
Universiti Malaysia Terengganu (UMT), Terengganu (dulu KUSTEM)
Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM), Johor (dulu KUiTTHO)
Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTeM), Melaka (dulu KUTKM)
Universiti Malaysia Perlis (UniMAP), Perlis (dulu KUKUM)
Universiti Darul Iman Malaysia (UDM), Terengganu (Kini UniSZA)
Universiti Malaysia Kelantan (UMK), Kelantan
Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM), Kuala Lumpur (dulu ATMA)

Politeknik Ungku Omar, Ipoh, Perak
Politeknik Sultan Haji Ahmad Shah, Kuantan, Pahang
Politeknik Sultan Abdul Halim Muadzam Shah, Jitra, Kedah
Politeknik Kota Bharu, Kok Lanas, Kelantan
Politeknik Kuching, Kuching, Sarawak
Politeknik Port Dickson, Si Rusa, Negeri Sembilan
Politeknik Kota Kinabalu, Kota Kinabalu, Sabah
Politeknik Shah Alam, Shah Alam, Selangor
Politeknik Johor Bahru, Pasir Gudang, Johor
Politeknik Seberang Perai, Permatang Pauh, Pulau Pinang
Politeknik Kota, Melaka, Balai Panjang, Melaka
Politeknik Kota, Kuala Terengganu, Kuala Terengganu, Terengganu

Kolej Kemahiran Tinggi MARA (KKTM)
Kolej Matrikulasi Perlis
Kolej Matrikulasi Kedah
Kolej Matrikulasi Perak
Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan
Kolej Matrikulasi Melaka
Kolej Matrikulasi Johor
Kolej Matrikulasi Pahang
Kolej Matrikulasi Labuan
Kolej Matrikulasi Pulau Pinang

Sekolah Menengah Sultan Abdul Halim
Sekolah Dato Abdul Razak
Sekolah Menengah Kebangsaan Tengku Sulaiman
Sekolah Menengah Kebangsaan Putra
Sekolah Menengah Kebangsaan Raja Puan Muda Tengku Fauziah
Sekolah Menengah Kebangsaan Sanglang
Sekolah Menengah Kebangsaan Syed Ahmad

TADIKA Perpaduan Kampung Alor Bakong
TADIKA Kemas Taman Pelangi
TADIKA Kemas, Kampung Attaduri
TADIKA Pelita, Taman Langkap Jaya
PUSAT ASUHAN TUNAS ISLAM(PASTI)

Majlis Pewakilan Pelajar (MPP)
Ketua Pengawas
Ketua Pengawas Pusat sumber
Ketua Kelas
Penolong Kelas
AJK Kelas
Ahli Surau Sekolah (ASS)
dan
semua Pelajar – pelajar …………………....
MENYUKAI ENTRI anda!!!!
´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶
´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶´´´´´´´´´´¶¶
´´´´´´¶¶¶¶¶´´´´´´´¶¶´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´´´´¶´´´´´¶´´´´¶¶´´´´´¶¶´´´´¶¶´´´´´¶¶
´´´´´¶´´´´´¶´´´¶¶´´´´´´¶¶´´´´¶¶´´´´´´´¶¶
´´´´´¶´´´´¶´´¶¶´´´´´´´´¶¶´´´´¶¶´´´´´´´´¶¶
´´´´´´¶´´´¶´´´¶´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´´¶´´´´´´´´´´´´¶´¶¶´´´´´´´´´´´´´¶¶´´´´´¶¶
´´¶¶´´´´´´´´´´´´¶´´¶¶´´´´´´´´´´´´¶¶´´´´´¶¶
´¶¶´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶´´´´¶¶´´´´´´´´¶¶´´´´´´´¶¶
´¶´´´´´´´´´´´´´´´¶´´´´´¶¶¶¶¶¶¶´´´´´´´´´¶¶
´¶¶´´´´´´´´´´´´´´¶´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´¶´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´¶¶´´´´´´´´´´´¶´´¶¶´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶´´´´´¶¶´

Cik Bidadari said...

huurmmm... bila dah ada 'regret' make sure tak lalu perkara yg sama... boleh ke? kitakan manusia... insyallah yeak...?

ch0mbi said...

ghost writer
>>...yg k2 xkan sama dgn yg p1.huahua~

imran
>> (^^)

the spiral eyes
>>masa lalu usah dkenang, masa lalu jgn dlupakan...waha~

mr.frodo
>>bangun pagi2 cepat capai tuala...buat ape yg patut buat,

aku slalu xtw nk balas ape yg beliau katekn, =_="

tp seb bek aku paham ape yg beliau katekn, fuh~

the lekat lekit story
>>budak2 je yg suka main dgn kaca,

keh3.., 3:))

matahari
>>
▂ ▃ ▄ ▅ ▆ █ 100%
─▀██▀───▀██▀─▀██──██─▀██▀▀ ▀
──██─────██───██▄█▀───██▄█───
──██─────██───██▀█▄───██▀█───
─▄██▄▄█─▄██▄─▄██──██─▄██▄▄ ▄

cik bidadari
>>mata berkedip2. hati berdebar2. mahu lalui tapi tidak mahu diulangi.

kitakn manusia... :)